جمعه - چهاردهم بهمن ماه - تهران
از آن هنگام که گناه ،آدم را از آسمان به زمین نزولش داد و خون هابیل خاک را رنگین کرد، زمین هماره با آسمان سر تقابل داشته است .فرستادگان آسمان پیوسته به زمین آمدهاند تا آن را آسمانی کنند؛ اما زمین آنها ر ابر نتابیده است. زمین ابراهیم خلیلالله را در آتش افکنده؛ با نوح در ستیزیده؛ موسی را سرگردان بیابانها کرده؛ عیسی را مصلوب ساخته و محمد(ص) را رنج داده است؛ رنجی جانکاه و اینک زمین خوی ابلیسی خود را دیگر بار مینمایاند و وهن میآغازد؛ وهنی ستمگرانه به آخرین فرستاده آسمان و بهترین آنها.
اما صورت رحمانی زمین هرگز در برابر وجه ابلیسی آن ساکت نبوده است.
و امروز نیز ساکت نیست ...
چشمهایت را که برای لحظهای میبندی، احساس میکنی در خانه خدا هستی؛ در آن راهپیمایی ملکوتی با آن شعارهای آسمانی.
جمعیت،حال و هوای تظاهرات قبلی را ندارد؛ حسی خاص، حسی معنوی و آسمانی، همه رافرا گرفته. شعارها بیشتر وجه دینی دارند. جمعیت آمدهاند که اینبار مستقیماً از دینشان،از پیامبرشان دفاع کنند؛ هموکه در دوران زندگی الهیاش هم ،چونان امروز هدف تیرهای ستم مخالفان خود بود. او که طشت خاکستر را بر سرش میریختند، برمیتابید؛ وهنش میکردند، سخنی نمیگفت؛ آزارش میدادند، تحمل میکرد.
جریان طراحی شده
با همگان به رفق و مدارا و مهربانی بود. او که دشمنان خویش را میبخشید؛ اسیران را اکرام میکرد؛ یتیمان را مینواخت و با مسکینان همراه و هم سفر بود و ... او که به حق، «رحمة للعالمین» بود.
اینک اروپا در برابر چنین شخصیتی، قلم به وهن میراند و زبان به توهین گشوده است. یک نشریه در یک کشور اروپایی، آنگاه نشریهای دیگر و بعد کشوری دیگر و اینک موج اهانتها، موج نامردمیها در برابر آخرین فرستاده خدا که دین صلح و رحمت و درخشندگی را به زمینیان عرضه کرد تا دنیا و آخرتشان به نیکی باشد.
جمعه، چهاردهم بهمن ماه، تهران و سراسر ایران برخاسته بود تا در برابر این حرکت نابخردانه، ناخشنودی خود را نشان دهد.
در میان جمعیت انبوهی که برای ابراز انزجار از حرکت اخیر اروپا در توهین به پیامبر اسلام آمدهاند، آهسته گام برمیدارد. در خود فرو رفته است. گویی در اندیشهای عمیق است. آهسته به شانهاش میزنم و میگویم قصد تهیه گزارشی در این مورد برای خبرگزاری قرآنی ایران دارم.
واکنش دیر هنگام
خودش را «محمد همتی» معرفی میکند و میگوید از اینکه نامش «محمد» است، بر خود میبالد و اضافه میکند:
این حرکت، قطعاً یک حرکت سازماندهی شده و از پیش طراحی شده است. هدف آنها هم سنجش حساسیت مسلمانان درباره مقدسات است. پروژه اصلی آنها کمرنگ کردن باورهای دینی مسلمانان است. آنها از ناحیه هیچ گروهی به اندازه مسلمانان احساس خطر نمیکنند. دلیلش هم این است که تنها اسلام است که مبارزه با ظلم و فساد را در حدیک وظیفه دینی قلمداد میکند و تنها اسلام است که به این مبارزه وجه اجتماعی میبخشد و آن را سازماندهی میکند و در شکل جهاد، فراگیرش میسازد.
یک شرکت کننده در راهپیمایی : |
«در خیلی از کشورهای اسلامی، مدتها پیش دولتها و مردم واکنش نشان دادند. ما ام القرای جهان اسلام هستیم و ام القرئ نباید آخر باشد.» |
من معتقدم این حرکت توسعه یابنده، اصلاً تصادفی نیست و دقیقاً طراحی شده و از پیش تعیین شده است و به همین دلیل باید در برابر آن واکنش مناسب نشان داد؛ واکنشی که متناسب با میزان حساسیت ما نسبت به قداست رسول گرامی اسلام(ص) باشد.
استفاده از ظرفیت بازار جهانی نفت
«رضا صالحی» مرد میانسالی که با مشت گره کرده، علیه توهینکنندگان به مقام عصمت نبوی شعار میدهد، در پاسخ به پرسش من که «در برابر این امواج موهن چه باید کرد؟» میگوید:
یک دانشجوی کارشناسی ارشد علوم انسانی : |
« سلاح نفت، میتواند تمام اروپا را به زانو درآورد. کشورهای اسلامی باید با هم متحد شوند و از این سلاح علیه اروپا استفاده کنند.» |
« اتحاد؛ مسلمانان باید با هم متحد شوند. واکنشهای منفرد، چارهساز نیست. البته ما خیلی دیرتر از بقیه شروع کردیم.
در خیلی از کشورهای اسلامی، مدتها پیش دولتها و مردم واکنش نشان دادند. ما ام القرئ جهان اسلام هستیم و ام القرای نباید آخر باشد، باید در صف اول باشد؛ باید دیگران به او نگاه کنند و براساس حرکت او حرکت کنند؛ ولی حرکت ما در این مقوله، تقریباً همراه با آخرین تحرکات جهان اسلام بود. برخی از کشورهای اسلامی حتی روی تمام کالاهای بلژیکی، برچسب «توهین کشور سازنده این کالا به پیامبر» را چسبانده بودند. البته آن موقع فقط بلژیک بود. اما حالا بسیاری از کشورهای اروپایی هستند. منظورم در سرعت واکنش است. سرعت ما در اینطور مسائل بسیار پایین است و متناسب با جایگاهمان نیست.
«زهرا سماواتی» دانشجوی کارشناسی ارشد علوم انسانی که همراه عدهای از همکلاسیهایش در تظاهرات انزجار از توهین به مقام مقدس نبوی شرکت کرده، میگوید:« دنیا باید یکبار دیگر طعم درافتادن با جهان اسلام را بچشد. ما ابزاری را در سطح جهان در اختیار داریم که اگر از آن استفاده کنیم، برندهترین سلاح خواهد بود.
سلاح نفت، میتواند تمام اروپا را به زانو درآورد. کشورهای اسلامی باید با هم متحد شوند و از این سلاح علیه اروپا استفاده کنند.
وقتی آنها نفت بشکهای ۲۰۰ دلار بخرند، میفهمند که دیگر نباید به مقدسات آسمانی مسلمانان اهانت کنند.
غربیها بشدت مادی هستند و مسلمانان میتوانند از همین نقطه ضعف آنها، بهترین استفاده را برای فشار آوردن ببرند.»