«طِوال، عبارت است از هفت سوره از بقره تا توبه، منهاى سوره انفال. مفصّلات عبارت از 66 سوره کوچک قرآن است، بعد از سوره حجرات؛ یعنى از سوره «ق» آغاز مىشود تا پایان قرآن، به اضافه سوره حمد که در اول قرآن قراردارد». این متن بخشی از نوشتهای است که بلاگر وبنوشت «تنزیل» به آدرس tanzeel.mihanblog.com درباره نام سورههای قرآن و دستهبندیهای آنها نوشتهاست.
نویسنده در ادامه مطلب فوق مینویسد: «حامدات» پنج سوره است که با «الحمدللَّه» آغاز مىشود که از این قرار است: 1.سوره فاتحه. 2. سوره انعام. 3. کهف. 4. سبأ. 5. فاطر. «مسبّحات» عبارتند از اِسراء، حدید، حشر، صف، جمعه، تغابن و اعلى. «زهراوان» یا «زهراوین» به دو سوره قرآن اطلاق مىگردد: بقره و آلعمران. «معوّذتین» نام دو سوره آخر قرآن، یعنى فلق و ناس است که چون حضرت رسول(ص) با خواندن آنها نوادگانش حسن و حسین(ع) را تعویذ مىکرد (بهپناه خداوند مىسپرد) به این نامها خوانده شدهاند.
لفظ «آمثانى» در اصطلاح علوم قرآنى |
تمام سورههایى که بعد از سوره شعراء تا سوره حجرات قرار دارند و تعداد آیات آنها از صد کمتر است. |
بلاگر در ادامه مینویسد: «مئون» یا «مئین» سورههایى هستند که بیش از صد آیه دارند و عبارتند از سوره یونس تا سوره شعراء، منهاى سورههاى ابراهیم، رعد، حجر، مریم، نور، فرقان که کمتر از صد آیه دارند. بهاضافه سوره صافّات، جمعاً یازده سوره و نام آنها از این قرار است: یونس، هود، یوسف، نحل، اِسراء، کهف، طه، انبیاء، مؤمنون، شعراء، صافّات.
در انتهای مطلب بلاگر به لفظ «آمثانى» در اصطلاح علوم قرآنى میپردازد و مینویسد: تمام سورههایى که بعد از سوره شعراء تا سوره حجرات قرار دارند و تعداد آیات آنها از صد کمتر است. این سورهها از سوره 27 (نمل) آغاز و تا سوره 49 (حجرات) ادامه پیدا مىکند، بهاستثناى سوره صافّات که 182 آیه دارد، و به اضافه هشت سوره دیگر که تعداد آیات آنها از صد کمتر است؛ یعنى انفال، رعد، ابراهیم، حجر، مریم، حج، نور، فرقان.